Card image cap
Closing time - Semisonic (1998)

Every new beginning comes from some other beginning's end.

Loslaten is niet spijt hebben van het verleden, maar groeien en leven voor de toekomst, zo verwoordde Nelson Mandela het in zijn gedicht. Loslaten is moeilijk. Loslaten van dierbaren, van zekerheden, van vastigheid. En niet alleen privé. Ook zakelijk zijn er momenten dat we moeten loslaten. Nieuwe baan, collega’s die afscheid nemen of keuzes die gemaakt worden die niet passend zijn voor jou als persoon.

Vijf jaar geleden maakte ik zelf de keuze vastigheid op te geven en het ondernemersavontuur aan te gaan met twee partners. Een rollercoaster is het geweest, met pieken en dalen. Enorm veel geleerd, over ondernemerschap en over mijzelf. Mijn voormalig partners en ik hebben elkaar op een goede manier losgelaten.

Maar als je dan loslaat, hoe groei en leef je dan verder voor de toekomst? Het antwoord op die vraag zoek je niet alleen, maar samen met je gezin, je familie, vrienden, je netwerk en een goede coach. Zaak is om hart en hoofd met elkaar te verbinden, dan voel je vanzelf waar je toekomst ligt.

Wat betekent dit voor mij? Ik wil kennis delen. Anderen daarmee helpen en uitdagen om kritisch na te denken over zaken, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Ik kan daar als vermogensbegeleider en als docent  op mijn ‘eigenwijze’ manier, invulling aan geven.

Als vermogensbegeleider leer ik klanten de betekenis van, en de verhalen achter de cijfers te begrijpen. Vermogensinzicht noem ik dat. Ik begeleid klanten bij het ontwikkelen van kennis van beleggen. Niet wat er gebeurd, maar wat het betekent is daarbij belangrijk. Kennis en inzicht vormen naar mijn overtuiging de voedingsbodem voor weloverwogen beleggingsbeslissingen die klanten het comfort moet geven dat financiële doelstellingen behaald worden.

Het docentschap geeft mij nieuwe perspectieven. Kennis overdragen aan een andere generatie die andere ideeën heeft en de wereld anders bekijkt. Perspectieven die mij als persoon, maar ook als ondernemer inspireren. Kortom, een toekomst waar ik verder kan groeien en plezier en voeldoening haal uit de dingen die ik doe. “No Joy, No Glory"

NJNG Vermogensbegeleiding
Postbus 5206 - 2701 GE - Zoetermeer - Nederland
vermogensbegeleiding@njng.nl - 085 066 8990 - 06 25 01 74 97